سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اداره محیط زیست تهران | آدرس، تلفن و سامانه محیط زیست تهران

اداره محیط زیست تهران چه وظایفی دارد؟ در سال 1350 سازمان شکاربانی ایران به سازمان حفاظت محیط‌زیست تغییر یافت. اختیارات این سازمان در حوزه امور زیست‌محیطی نظیر پیشگیری از اقدامات زیان‌بار نسبت به تعادل و تناسب محیط‌زیست می‌باشد. اداره محیط‌زیست تهران یکی از زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود. این اداره نیز از سال 1350 تاکنون با نام اداره کل محیط زیست تهران فعالیت می‌کند. در ادامه این مطلب به معرفی اداره محیط‌زیست تهران خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  اداره محیط زیست تهران

معرفی اداره محیط زیست تهران

از سال 1350 و بعد از تغییر نام سازمان شکاربانی به سازمان حفاظت محیط‌زیست. اداره کل محیط‌زیست تهران نیز با این عنوان در حوزه امور زیست‌محیطی استان تهران فعالیت می‌نماید. این اداره یکی از زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور است. که حوزه فعالیت و اختیارات آن موقعیت جغرافیایی استان تهران می‌باشد.

استان تهران حدود 13 هزار کیلومترمربع وسعت دارد. مرکز استان تهران شهر تهران است که پایتخت ایران محسوب می‌شود. جمعیت این استان مطابق آخرین آمار بیش از 13 میلیون نفر است. که حدود یک میلیون از جمعیت روستانشین و باقی جمعیت شهرنشین هستند. استان تهران دارای شهرهایی شامل شهریار، کمال شهر، ملارد، صفادشت، اندیشه، صالح‌آباد، باغستان، نصیرآباد، ارجمند و … است. در حال حاضر استان تهران دارای 16 شهرستان تابعه و 45 شهر و 78 دهستان می‌باشد. که تمامی این مناطق در حوزه زیست‌محیطی زیر نظر اداره محیط‌زیست تهران هستند.

جهت دریافت خدمات در حوزه پروانه بهره برداری کلیک کنید.

راه‌های ارتباطی و آدرس

اداره کل محیط‌زیست تهران در شهر تهران واقع‌شده است.

آدرس اداره: سه‌راه تهرانپارس، کیلومتر 8.5 بزرگراه شهید یاسینی شرق، در پارک سرخه‌حصار، خیابان گل مریم  قرار دارد.

کد پستی:1746913331 

شماره تماس: 02177355781

واحدهای تابعه اداره محیط زیست تهران

گفتیم که اداره کل محیط‌زیست تهران یکی از واحدها و زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور می‌باشد. اما این اداره کل استان تهران خود دارای واحدهای تابعه‌ای است. واحدهای تابعه اداره کل محیط‌زیست استان تهران عبارت هستند. از واحدهای ورامین، ملارد، دماوند، شهر قدس، بهارستان، پیشوا، رباط‌کریم، پردیس، شهریار، پاکدشت، خنجیر و سرخه‌حصار اسلامشهر، لار و پلور، قرچک، فیروزکوه، شهر تهران، شهرری و شمیرانات.

مناطق تحت حفاظت اداره محیط زیست تهران

بخش‌ها و مناطق طبیعی که تحت مدیریت اداره کل محیط‌زیست تهران است در مجموع 13 منطقه است. از این 13 منطقه 3 منطقه پارک ملی، 4 منطقه حفاظت‌شده، 3 منطقه اثر طبیعی ملی و درنهایت 3 منطقه شکارممنوع می‌باشند. در مجموع این مناطق حدود 655089 هکتار وسعت دارند.

خوب است بدانید بخشی از این مناطق زیر نظر اداره محیط‌زیست تهران بر اساس تقسیمات استانی در حدود استان مازندران، قم و سمنان قرار می‌گیرند. ولی مدیریت و حفاظت از این مناطق تحت نظر اداره محیط‌زیست استان تهران است.

13 منطقه تحت مدیریت محیط زیست تهران

13 منطقه مذکور به‌تفصیل زیر هستند:

اول؛ 3 پارک ملی شامل پارک‌های لار در شمیرانات ، خنجیر و سرخه‌حصار در شهر تهران می‌شود. که در مجموع دارای 55152 هکتار مساحت می‌شوند.

دوم؛ 4 منطقه حفاظت‌شده شامل ورجین در شمیرانات، کویر در ورامین، بخشی از البرز مرکزی جنوبی در شمیرانات و جاجرود در تهران می‌شود. که در مجموع دارای 370009 هکتار مساحت هستند.

سوم؛ مناطق آثار طبیعی ملی که شامل تنگه واشی در فیروزکوه، غار رودافشان در دماوند، دریاچه تار و هویر در دماوند می‌شود. که مساحت این مناطق در مجموع 4203 هکتار است.

چهارم؛ مناطق شکارممنوع هستند که شامل لار در شمیرانات، کوه سفید در دماوند، کاوه ده در فیروزکوه می‌شوند. و این مناطق مجموعاً 225725 هکتار مساحت دارند.

اهداف و وظایف اداره محیط زیست تهران

اداره محیط‌زیست تهران اهداف خود را به سه بخش تقسیم می‌نماید. اول؛ اصل 50 قانون اساسی ایران جهت حفاظت از محیط‌زیست و بهره‌مندی صحیح و مستمر از محیط‌زیست که همسو با توسعه پایدار باشد را محقق نماید. دوم؛ از تخریب و آلودگی محیط‌زیست پیشگیر نماید. و سوم؛ از تنوع زیستی در استان حفاظت کند.

اما وظایف اداره مذکور متعدد است. این وظایف در راستای اهداف قانونی و تخصص سازمان در امور زیست‌محیطی تعیین‌شده است. از وظایف اداره محیط‌زیست تهران می‌توانیم. به جلوگیری از فعالیت واحدها آلاینده اشاره نماییم. همچنین موظف است واحد‌های آلوده‌کننده محیط‌زیست در استان تهران را کنترل و ملزم به رعایت قانون و استاندارد نماید.

همکاری با دانشگاه‌ها در طرح‌های مطالعاتی حوزه محیط‌زیست انسانی از دیگر وظایف این سازمان است. همچنین سازمان موظف به حفاظت از ذخایر طبیعی و تنوع زیستی جانوری و گیاهی در حوزه تحت پوشش خود در استان تهران است. از دیگر وظایف اداره محیط‌زیست تهران می‌توانیم به وظیفه رسیدگی به شکایات مربوط به محیط‌زیست، شکایت مردمی در خصوص آلودگی‌ها، ارتقاء دانش عمومی. بازرسی و نظارت بر واحدهای تابعه و ارائه راهکار برای ترمیم اثرات سوء فعالیت‌های انسانی در محیط‌زیست اشاره کنیم.

برای آشنایی با رویه صدور جواز تاسیس کلیک کنید.

ساختار اداره کل محیط زیست تهران

شکل و ساختار اداره محیط‌زیست استان تهران شامل 3 معاونت و 8 بخش به صورت ادارات کوچک‌تر می‌شود. هر یک از این معاون‌ها خود دارای بخش‌های کوچک‌تر می‌شوند. 8 بخش اداره حفاظت محیط‌زیست غیر از سه معاونت این اداره. شامل؛ دفتر مدیریت، اداره برنامه بودجه و فناوری اطلاعات، اداره آموزش و مشارکت مردمی، اداره روابط عمومی و امور رسانه، اداره بازرسی و مدیریت عملکرد، حراست، اداره یگان محافظت و اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان‌ها می‌شود.

سه معاونت اداره کل حفاظت محیط‌زیست تهران عبارت از معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی، معاونت محیط‌زیست انسانی و معاونت توسعه مدیریت حقوقی و منابع است. که هر یک از این سه معاون به بخش‌های مجزا و کوچک‌تر تقسیم می‌شوند.

معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی به دو بخش کوچک‌تر تقسیم می‌شود. که شامل اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق و اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی می‌شود. معاونت محیط‌زیست انسانی دارای سه بخش است. این سه بخش شامل اداره مدیریت زیست‌محیطی آب، خاک و پسماند، اداره ارزیابی محیط‌زیست و بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم، اداره پایش و امور آزمایشگاه‌ها می‌گردد. و درنهایت معاونت توسعه مدیریت حقوقی و منابع به سه بخش اداره منابع انسانی و پشتیبانی، اداره امور مالی و اداره حقوقی تقسیم می‌گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

اداره محیط زیست تهران از چه سالی تأسیس‌شده است ؟

از سال 1350 و بعد از تغییر نام سازمان شکاربانی به سازمان حفاظت محیط‌زیست. اداره کل محیط زیست تهران نیز با این عنوان در حوزه امور زیست‌محیطی استان تهران فعالیت می‌نماید.

مناطق تحت حفاظت اداره محیط زیست تهران چیست ؟

بخش‌ها و مناطق طبیعی که تحت مدیریت اداره کل محیط زیست تهران است در مجموع 13 منطقه است. از این 13 منطقه 3 منطقه پارک ملی، 4 منطقه حفاظت‌شده، 3 منطقه اثر طبیعی ملی و درنهایت 3 منطقه شکارممنوع می‌باشند. که در متن مقاله معرفی شدند.


رد دادخواست اعاده دادرسی

رد دادخواست اعاده دادرسی چه زمانی رخ می‌دهد؟ در تمامی دادگاه‌‌‌‌ها قاضی مسئولیت صدور حکم‌‌‌ را بر عهده دارد و ‌‌‌می‌بایست با استفاده از علم خود مناسب‌‌ترین حکم را صادر کند. اما گاهی ممکن است با وجود عالم بودن قاضی حکم قابل تغییر یا نقض باشد و بتوان اجرای آن ‌را متوقف کرد. از این رو قانونگذار روش‌‌‌‌های زیادی را در نظر گرفته است تا بتوان به احکام صادره از طرف دادگاه اعتراض نمود. دادخواست اعاده دادرسی یکی از انواع روش‌‌‌‌های اعتراض به احکام دادگاه ‌‌‌می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دادخواست اعاده دادرسی و رد آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  رد دادخواست اعاده دادرسی

دادخواست اعاده دادرسی چیست‌‌‌ ؟

ارائه دادخواست اعاده دادرسی یکی از روش‌‌‌‌های اعتراض به احکام دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌باشد که توسط قانونگذاران تعیین شده است. با استفاده از این روش ‌‌‌می‌توان به احکام مختلفی که از طرف دادگاه صادر شده‌‌‌اند اعتراض نمود و خواستار نقص یا تغییر آن‌‌‌‌‌ها شد. چنانچه فردی یکی از دلایل‌‌‌ موجه و تعیین شده توسط قانونگذاران را دارا باشد ‌‌‌می‌تواند با استناد به آن‌‌‌‌ها دادخواستی را مبنی بر اعاده دادرسی به دادگاهی که حکم از طرف آن صادر شده است ارائه نماید تا دادخواست‌‌‌ او پیگیری شود. چنانچه دادخواست و ادعای او صحیح باشد ممکن است دادگاه دوباره موضوع حکم صادر شده را بررسی کند و حتی گاهی پیش ‌‌‌می‌آید که حکم ‌نقض ‌‌‌می‌شود.

شرایط اعتراض به رد دادخواست اعاده دادرسی

برای تهیه دادخواست اعاده دادرسی ‌‌‌می‌بایست افراد دادخواست را به درستی تکمیل کنند تا دادگاه آن بررسی کند. برای تکمیل این نوع دادخواست ‌‌‌می‌بایست برخی شرایط را مد نظر گرفت و تمام موارد تعیین شده در قانون ‌‌‌می‌بایست در دادخواست ذکر شوند. شرایط و مواردی که ‌‌‌می‌بایست در دادخواست اعاده‎‎دادرسی ذکر شوند به شرح زیر هستند:

  • در دادخواست اعاده دادسی ‌‌‌می‌بایست درخواست کننده تمامی مشخصات خود و طرف مقابلش در دعوا را که شامل نام و نام خانوادگی، محل اقامت و… ‌‌‌می‌شوند را ذکر کند.
  • درخواست کننده ‌‌‌می‌بایست حکمی را که درخصوص آن درخواست اعاده دادرسی دارد درون دادخواست قید نماید.
  • درون دادخواست ‌‌‌می‌بایست تمامی مشخصات دادگاهی که حکم از طرف آن صادر گردیده است ذکر شود.
  • دلیل دادخواست نیز ‌‌‌می‌بایست درون آن نوشته شود.
  • اگر دادخواست را وکیل فرد درخواست کننده تهیه و تنظیم کند ‌‌‌می‌بایست مشخصات خود وکیل نیز در آن قید گردد.

برای آشنایی با رویه اعتراض به حکم قطعی دادگاه کلیک کنید.

رد دادخواست اعاده دادرسی

با وجود اینکه دادخواست اعاده دادرسی ‌‌‌می‌بایست توسط دادگاه بررسی و به آن ‌پرداخته شود اما گاهی ممکن است دادخواست رد شود. قانونگذار برخی موارد را در نظر گرفته است که در صورت وجود آن‌‌‌‌ها دادخواست اعاده دادرسی رد ‌‌‌می‌شود. مواردی که در صورت وجود آن‌ها دادخواست اعاده دادرسی رد ‌‌‌می‌شود به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

  • چنانچه دادخواست به طور صحیح و درست تکمیل نگردیده و یا اینکه ناقص باشد دادگاه ‌‌‌می‌تواند آن ‌را رد کند.
  • فردی که دادخواست را ارائه ‌‌‌می‌کند ‌‌‌می‌بایست برای ارائه آن دلیل و جهات موجه را ذکر کند تا دادگاه دلیل موجه برای اعاده دادرسی داشته باشد و در غیر این صورت دادخواست او رد خواهد شد.
  • اگر مقرر باشد که ارائه دادخواست در مدت زمان خاصی صورت بگیرد اما درخواست کننده خارج از آن مدت زمان آن ‌را ارئه کرده باشد دادخواست او رد ‌‌‌می‌شود. اما ‌اگر برای این ‌کار خود دلیل موجه داشته باشد دادخواست رد نخواهد شد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رد دادخواست اعاده دادرسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رد دادخواست اعا‌ده‌دادرسی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

در صورت ارائه دادخواست اعاده دادرسی چه ‌‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

موضوع حکم‌ مورد بررسی مجدد قرار خواهد ‌گرفت که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا ممکن است دادخواست اعاده دادرسی رد شود‌‌‌ ؟

بله در صورت وجود برخی موارد دادخواست رد ‌‌‌می‌شود.

اگر دادخواست اعاده دادرسی ناقص باشد دادخواست رد ‌‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

بله در این صورت دادخواست توسط دادگاه رد ‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.


دعاوی غیرمالی اعتباری

دعاوی غیرمالی اعتباری چگونه طرح می شود؟ هرگاه فردی بداند که حقوق او از بین رفته ‌‌‌می‌تواند در دادگاه‌‌‌ علیه شخصی که باعث این موضوع شده است طرح دعوا نماید. طرح دعوا به معنای شکایت از خوانده و مطالبه حقوق توسط خواهان ‌‌‌می‌باشد. دعاوی انواع و اقسام مختلفی داشته و هر فرد ‌‌‌می‌بایست با توجه به نوع جرم، نوع حق از بین رفته و عوامل دیگر اقدام‌ به طرح دعوا نماید. دعاوی غیر مالی یکی از انواع دعاوی تعیین شده در قانون هستند که برای طرح آن‌ها ‌‌‌می‌بایست برخی نکات را مدنظر قرار داد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دعاوی غیرمالی ذاتی و اعتباری توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دعاوی غیرمالی اعتباری

دعاوی غیر مالی کدامند ؟

دعوای غیر مالی یکی از انواع دعوا هاییست که در دادگاه‌‌‌‌ها طرح ‌‌‌می‌شوند. این دعاوی همانطور که از نامشان مشخص است دارای منفعت مالی برای شخص خواهان نخواهند بود. در دعاوی غیر مالی حقی که در خصوص آن ادعا شده است به گونه‌ای نیست که برای طرح کننده دعوا نفع پولی داشته باشد. یعنی اگر خواهان در دادگاه برنده شود حقی که به او تعلق ‌‌‌می‌گیرد ‌‌‌‌نمی‌تواند به طور مستقیم به پول تبدیل شود. دعاوی غیر مالی به طور کلی به دو دسته دعاوی ذاتی و اعتباری تقسیم بندی ‌‌‌می‌شوند که هرکدام قوانین مربوط به خود را دارند.

برای آشنایی با اصول دعاوی مالی و غیر مالی کلیک کنید.

دعاوی غیرمالی ذاتی در مقابل اعتباری

دعاوی غیر مالی ذاتی یکی از انواع دعواهای غیر مالی به حساب ‌‌‌می‌آیند. دعاوی غیر مالی ذاتی به دعواهایی گفته ‌‌‌می‌شود که به طور ذاتی برای فرد منفعت مالی به همراه ‌‌‌‌نمی‌آورند. برای مثال دعوای عدم تمکین یک دعوای غیر مالی ذاتی به حساب ‌‌‌می‌آید زیرا اگر خواهان بتواند خوانده را مجبور به تمکین کند بازهم این کار هیچ منفعت مالی و پولی برای او نخواهد داشت.

برای اطلاع از حقوق مالی خود در هر جایگاهی کلیک کنید.

دعاوی غیرمالی اعتباری

دعاوی غیر مالی اعتباری نیز از انواع دعاوی تعیین شده توسط‌‌‌ قانونگذار ‌‌‌می‌باشند که با دیگر انواع شکایات تفاوت دارند. این دعاوی به طور ذاتی برای فرد خواهان منفعت مالی را به همراه ‌‌‌می‌آورند اما قانونگذار به دلیل وجود برخی دلایل این نوع دعاوی را به عنوان دعاوی غیر مالی اعتباری مشخص کرده است. برای درک‌ بهتر مفهوم دعاوی غیر مالی اعتباری در زیر چند نمونه را مثال زده‌‌‌‌‌‌ایم:

  • دعوای مرتبط با امور مستاجر و موجر
  • دعوای مزاحمت
  • دعوای خلع ید

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعاوی غیرمالی اعتباری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعاوی غیرمالی اعتباری پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دعوای غیر مالی چه نوع دعوایی است ؟

دعوای غیر مالی به دعوایی که گفته ‌‌‌می‌شود که در آن حق مورد ادعا برای خواهان منفعت مالی ندارد.

دعوای غیر مالی ذاتی چیست ؟

دعوای غیر مالی ذاتی به دعوای گفته ‌‌‌می‌شود که هیچگونه منفعت مالی برای فرد خواهان به همراه ندارد که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

دعوای عدم تمکین چه نوع دعوایی است ؟

دعوای عدم تمکین به عنوان دعوای غیر مالی ذاتی شناخته ‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.


عزل وکیل | روش ها و مدارک مورد نیاز برای عزل وکیل

در قانون مدنی ایران یکی از روش‌های خاتمه رابطه وکالت عزل وکیل توسط موکل است. در ابتدا باید رابطه وکالت وجود داشته باشد تا عزل وکیل امکان‌پذیر شود. عزل‌وکیل به این معنی است که موکل، وکیل خود را از اختیاراتش برکنار نماید. یا به عبارتی حقوق و اختیارات وکیل که پیش‌ازاین توسط موکل به وی عطاشده بود اکنون توسط موکل از وکیل سلب شود. در ادامه این مقاله به موضوع عزل‌وکیل و حالات مختلف آن خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  عزل وکیل

عزل وکیل چیست ؟

در قانون ایران عقود به دودسته لازم و جایز تقسیم می‌شوند. عقد لازم، عقدی است که برخلاف عقد جایز طرفین دعوا نمی‌توانند هر زمان که اراده کردند آن عقد را برهم بزنند. و دسته عقود جایز که عقد وکالت نیز ذاتاً یک عقد جایز است. به این معنا است که در طول قرارداد وکالت یا هر عقد جایزی هر یک از طرفین عقد می‌تواند این قرارداد را به هم بزند. در صورتی که در عقود لازم این امکان وجود ندارد که طرفین بتوانند به‌راحتی عقد را برهم بزنند.

حال اگر موکل یعنی کسی که وکیل را استخدام می‌کند و اختیاراتی را طبق قرارداد وکالت به وکیل می‌دهد. تصمیم بگیرد که وکیل خود را برکنار کند. و این اختیارات محول شده به وکیل را از او سلب نماید. در این صورت عزل وکیل توسط موکل انجام می‌پذیرد. بنابراین عزل وکیل یکی از حقوق موکل است. که به دلیل جایز بودن عقد وکالت موکل صاحب این حق می‌باشد.

چگونه حق عزل وکالت را از موکل سلب کنیم ؟

همان‌طور که اشاره کردیم با توجه به اینکه عقد وکالت ذاتاً جایز است عزل‌وکیل حق موکل است. اما راه‌هایی وجود دارد که بتوانیم این حق را از موکل بگیریم و عزل‌وکیل را مخدوش نماییم. این روش‌ها به شرح زیر است.

اول؛ اگر عقد وکالت ضمن یک عقد لازم اعطا گردد امکان عزل‌وکیل توسط موکل مخدوش می‌شود. به‌عنوان مثال عقد بیع یا همان خریدوفروش عقد لازم است. اگر ضمن قرارداد فروش خانه، خریدار برای انجام امور ثبتی به‌عنوان وکیل تعیین شود. درواقع این وکالت ضمن عقد لازم، وصف لزوم می‌یابد. بنابراین موکل نمی‌تواند هر زمان که اراده نمود وکیل را عزل کند. بلکه تا زمانی که قرارداد فروش در سلامت خود باقی بماند این وکالت اعطاشده نیز باقی است.

دوم؛ حالت دیگر آن است که موکل در ضمن عقد وکالت این حق عزل وکیل را از خودش سلب نماید. اگر موکل ضمن وکالت حق عزل‌را از خود سلب کند. دیگر نمی‌تواند عزل‌را اجرا کند. یعنی اگر موکل اعلام کند که وکیل راعزل می‌کند. چون قبل‌تر ضمن عقد این حق را از خود سلب نمود کلام وی فاقد اثر است. و وکیل‌عزل نمی‌شود. برای آشنایی مفاد وکالت بلاعزل کلیک کنید.

سوم؛ حالت آخر این است که موکل ضمن عقد وکالت تعهد کند که وکیل راعزل نخواهد کرد. در این مورد موکل حق خود را سلب نکرده است بلکه صرفاً قول داده که وکیل راعزل نکند. بنابراین موکل در این حالت می‌تواند وکیل را عزل نماید و عزل وکیل صحیح است. اما به علت خلف وعده و عدم اجرای تعهد توسط موکل، وکیل می‌تواند راه‌های قانونی را جهت جبران خسارت احتمالی وارده به خود در پیش گیرد.

برای آشنایی با اقدامات لازم هنگام افشای اسرار موکل توسط وکیل کلیک کنید.

روش‌های‌ عزل وکیل

به‌جز موارد مذکور که حق عزل‌وکیل مخدوش شده بود. موکل در سایر موارد قادر است هر زمان وکیل خود را عزل نماید. همچنین در وکالت دادگستری نیز همیشه موکل می‌تواند وکیل راعزل نماید. و نوع تنظیم قرارداد در عزل‌وکیل دادگستری اهمیتی ندارد.

موکل برای عزل وکیل می‌تواند آن را صراحتاً بیان کند. و یا با انجام برخی اعمال‌عزل را نشان دهد. به‌عنوان مثال موضوع وکالت را خود شخصاً انجام دهد. به این ترتیب موضوع وکالت حل می‌شود و خودبه‌خود عزل‌وکیل را به دنبال دارد. البته این حالت هم قابل پیش‌بینی است که موکل ضمن عقد وکالت حق اجرای موضوع وکالت را از خود سلب نماید یا تعهد نماید موضوع وکالت را انجام نمی‌دهد. که همانند حالت مذکور در سلب حق عزل‌یا تعهد به عدم عزل قابل‌تصور است. حالت دیگری که به طور غیرمستقیم عزل‌وکیل را به دنبال دارد. اعطای وکالت همان موضوع به وکیل دیگر است. در اینجا اگر وکیل دوم موضوع وکالت را انجام دهد. مجدداً موضوع وکالت حل می‌شود و خودبه‌خود عزل وکیل اول را به دنبال دارد.

برای عزل وکیل دادگستری موکل باید از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام نماید. موکل می‌تواند با ارائه کارت شناسایی و شماره پرونده قضایی. به مسئول دفاتر قضایی درخواست خود را مبنی بر عزل‌وکیل به دادگاه مربوطه اعلام نماید. همچنین موکل باید با ارسال یک اظهارنامه رسمی یا بیان کتبی یا شفاهی عزل‌را به وکیل اطلاع دهد. برای ثبت عزل وکیل در سامانه ثنا کلیک کنید.

عزل‌وکیل رسمی

توجه داشته باشید که برای عزل وکیل باید به نحوه ایجاد وکالت دقت نمایید. اگر عقد وکالت به صورت رسمی و در دفترخانه تنظیم گردد. یعنی شماره پیگیری داشته باشد و ثبت شود. آنگاه برای اینکه عزل‌وکیل اتفاق بیافتد باید به همان روش رسمی عمل کرد تاعزل پذیرفته شود. یعنی موکل باید به صورت رسمی و در دفترخانه عزل را انجام دهد تا در سامانه‌های رسمی نیز این عزل ثبت شود.

لازم به ذکر است موضوع برخی از وکالت‌ها از اعمالی محسوب می‌شوند. که مطابق قانون لازم است سند رسمی وکالت برای آن تنظیم گردد. به‌عنوان مثال تنظیم وکالت برای خریدوفروش مال غیرمنقول باید به صورت رسمی انجام گیرد. اما ارائه وکالت رسمی و عزل وکیل رسمی فقط با حضور موکل امکان‌پذیر است. بنابراین نیازی به حضور وکیل نیست. به این دلیل که موکل است که اختیارات و حقوق خود را به وکیل اعطا می‌نماید لذا حضور وکیل الزامی نیست.

اثرات عزل وکیل چیست ؟

عزل وکیل اثراتی به دنبال خود می‌آورد. در وکالت‌های دادگستری موکل باید مسئله عزل‌وکیل را هم به دادگاه و هم به وکیل اطلاع دهد. چراکه دادگاه ابلاغ‌های لازم را خطاب به وکیل می‌فرستد. همچنین تا زمانی که عزل‌به وکیل اطلاع داده نشود. اعمال وکیل نسبت به موکل صحیح و مؤثر است. اما در وکالت‌های مدنی موکل تنها کافی است که عزل‌وکیل را به استماع خود وکیل برساند. و نیازی به اطلاع  به مرجع ثالث مثل دادگاه وجود ندارد. در این موارد نیز تا زمانی که وکیل از عزل‌خود مطلع نشود اعمال او نسبت به موکل مؤثر و صحیح است.

در خصوص عزل وکیل باید به ماده 43 قانون آیین دادرسی اشاره کرد که می‌گوید: « عزل یا استعفای وکیل یا تعیین وکیل جدید باید در زمانی انجام شود که موجب تجدید جلسه دادگاه نگردد، در غیر این صورت دادگاه به این علت جلسه را تجدید نخواهد کرد.»

برای آشنایی با تعیین مدت و طرق انقضای وکالت کلیک کنید.

حق‌الوکاله وکیل عزل شده

گاهی ممکن است موضوع عزل و تعیین تکلیف حقوق وکیل پس از عزل در وکالت‌نامه قید شود. اما اگر مسئله عزل‌در وکالت‌نامه مطرح نشود. وکیل عزل‌شده با توجه به اعمالی که تا زمان عزل‌انجام داده است مستحق دریافت حق‌الوکاله است. معمولاً در وکالت‌نامه‌های دادگستری نحوه حل این موضوع مطرح می‌گردد. در وکالت‌نامه‌های عادی نیز اگر طرفین توافق نکنند مرجع صالح این امر را به کارشناس ارجاع می‌دهد و تکلیف را مشخص می‌نماید.

موکل علاوه بر حق‌الوکاله باید مخارجی که وکیل جهت انجام موضوع قرارداد وکالت برعهده داشت را نیز به او پرداخت کند. البته ممکن است برحسب توافق طرفین این موارد برعهده وکیل باشد. اما اگر چنین توافقی وجود نداشت موکل باید آن هزینه‌ها را نیز به وکیل بپردازد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سؤالات متداول

عزل وکیل یعنی چه؟

اگر موکل تصمیم بگیرد وکیل خود را برکنار کند. و اختیارات محول شده به وکیل را از او سلب نماید. در این صورت عزل وکیل توسط موکل انجام می‌پذیرد.

روش‌های عزل وکیل چیست ؟

موکل برای عزل وکیل می‌تواند آن را صراحتاً بیان کند. و یا با انجام برخی اعمال عزل‌را نشان دهد. اگر عقد وکالت به صورت رسمی و در دفترخانه تنظیم گردد، آنگاه عزل‌وکیل نیز باید به روش رسمی انجام شود.


خسارت ایام بازداشت چقدر است | کمیسیون جبران خسارت

خسارت ایام بازداشت چقدر است؟ هنگامی که جرمی واقع می‌شود از اولین اقدامات بازپرس انجام تحقیق مقدماتی است تا مرتکب این جرم را بیابد. بنابراین ممکن است در میان تحقیقات مقدماتی بازپرس از عده‌ای بازجویی نماید یا افرادی را به عنوان متهم شناسایی نماید. در نتیجه این شناسایی امکان صدور دستور بازداشت موقت متهم یا مظنون از طرف بازپرس وجود دارد. اما در ادامه تحقیقات ممکن است بازپرس یا دادگاه به این نتیجه برسد که متهم بازداشت‌شده مجرم نبوده، حکم برائت یا منع تعقیب وی به هر دلیلی صادر شود و فرد باید آزاد شود. قانون ما برای متهمانی که مجرم نبودند و بازداشت آن‌ها موجب ورود خسارت مادی و معنوی به ایشان گشت. شرایطی را پیش‌بینی می‌نماید تا این خسارت جبران شود. در ادامه این مطلب به موضوع خسارت ایام بازداشت خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع:  خسارت ایام بازداشت چقدر است

خسارت ایام بازداشت چیست ؟

گاهی به دستور بازپرس، حین تحقیقات مقدماتی، متهم پرونده بازداشت موقت می‌شود اگر این متهم تبرئه شود یا به هر دلیلی دیگر مجرم شناخته نشود.  بر اساس قانون ایران می‌تواند بابت ورود خسران مادی و معنوی در زمان بازداشت موقت، مطالبه جبران خسارت نماید.

قانون آیین دادرسی کیفری در ماده 255 خود اشاره می‌کند که اگر افراد حین تحقیقات مقدماتی و به هر علتی بازداشت گردند. پس از دریافت حکم برائت یا قرار منع تعقیب می‌توانند بر اساس ماده 14 همین قانون خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه نمایند. در ماده 14 همین قانون نیز اشاره می‌شود که شاکی قادر است تمامی خسارت‌های مادی و معنوی که ناشی از وقوع جرم است مطالبه نماید.

البته از آنجا که جبران خسارت معنوی آسان نمی‌باشد. قانون‌گذار در تبصره این ماده؛ پرداخت خسارت مالی، الزام به عذرخواهی و درج حکم در روزنامه‌ها را از انواع جبران خسارت معنوی نام می‌برد.  علاوه بر مواد قانونی فوق در قانون مجازات اسلامی نیز می‌توانیم نمونه‌های مشابهی پیدا کنیم که به لزوم جبران خسارت ایام بازداشت بی‌گناه اشاره می‌کند.

آیا جبران خسارت بازداشتی در هر شرایطی مجاز است ؟

پیش‌تر اشاره کردیم که قانون ایران به فرد بی‌گناهی که طی تحقیقات مقدماتی بازداشت شد این اجازه را می‌دهد. تا از دولت جبران خسارت ایام بازداشتی خود را مطالبه نماید. اما قانون برای این افراد محدودیت‌هایی نیز در نظر گرفته است. قانون آیین دادرسی کیفری در ماده 256 خود به مواردی که فرد بازداشت‌شده مستحق جبران خسارت نمی‌باشد اشاره می‌کند. بر اساس این ماده چهار دسته از افراد مستحق جبران خسارت ایام بازداشت نمی‌باشند که به شرح زیر است:

اول؛ شخص از ارائه مدارک و اسناد دال بر بی‌گناهی خود خودداری نماید و این عمل موجب گردد شخص در بازداشت باقی بماند.

دوم؛ شخص جهت کمک به فرار مرتکب اصلی جرم، خود را در مظان اتهام و بازداشت قرار دهد.

سوم؛ خود شخص به هر دلیلی و به ناحق موجبات بازداشت خود را فراهم کند.

چهارم؛ اگر در همان زمان به علت قانونی دیگر در بازداشت به سرببرد.

برای آشنایی با نحوه ثبت کیفر خواست کلیک کنید.

نحوه مطالبه خسارت ایام بازداشت بی‌گناه

در مطالب بالا شرح دادیم که خسارت ایام بازداشت چیست و به چه کسانی تعلق نمی‌گیرد. اما افرادی که مستحق خسارت ایام بازداشت هستند چگونه می‌توانند این خسارت را دریافت نمایند؟

پاسخ این سؤال نیز توسط قانون آیین دادرسی کیفری قابل شرح است. ماده 257 این قانون نحوه مطالبه خسارت ایام بازداشت را به این صورت شرح می‌دهد که شخص ابتدا باید طی شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی که نشان‌دهنده بی‌گناهی اوست. درخواست جبران خسارت خود را به کمیسیون استانی ارائه نماید. این کمیسیون متشکل از سه قاضی از قضات دادگاه تجدیدنظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه می‌باشد. این کمیسیون با احراز شرایط قانونی حکم به پرداخت خسارت ایام بازداشت صادر می‌نماید.

اما اگر کمیسیون مذکور درخواست جبران خسارت بازداشت را رد کند. شخص می‌تواند ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ حکم، اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده 258 قانون آیین دادرسی کیفری اعلام نماید. کمیسیون موضوع ماده 258 یا همان کمیسیون ملی جبران خسارت متشکل از رئیس دیوان عالی کشور یا یکی از معاونان او، دو قاضی از دیوان عالی کشور با انتخاب رئیس قوه قضاییه می‌باشد. اما رأی صادره از این کمیسیون قطعی است و جای اعتراض ندارد.

به این نکته توجه داشته باشید جبران خسارت ایام بازداشت متهم بی‌گناه بر عهده دولت است. و اگر این بازداشت مغرضانه باشد یا بر اساس تقصیر مقامات قضایی رخ دهد. باز هم دولت جبران خسارت را بر عهده دارد اما بعد از جبران خسارت دولت می‌تواند به مسئول اصلی این اتفاق مراجعه نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خسارت ایام بازداشت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.

سؤالات متداول

خسارت ایام بازداشت چیست ؟

حین تحقیقات مقدماتی ممکن است متهم به دستور بازپرس بازداشت شود. درصورت تبرئه، متهم می‌تواند بابت ورود خسران مادی و معنوی در زمان بازداشت موقت، مطالبه جبران خسارت نماید. که به آن خسارت ایام بازداشت می‌گویند.

نحوه مطالبه خسارت ایام بازداشت چگونه است ؟

شخص ابتدا باید طی شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی که نشان‌دهنده بی‌گناهی اوست. درخواست جبران خسارت خود را به کمیسیون استانی ارائه نماید.  در ادامه باید مطابق ماده 257 و 258 قانون آیین دادرسی کیفری عمل کرد.